Lyudmyla Pustelnyk

Jan 13, 20222 min

Поль Манандіз повертається - Омбудсмен Людмила Денісова

Тривале - понад три місяці - зникнення відомого співака та волонтера Поля Манандіза закінчилося хеппі-ендом. Але тільки після того, як на громадський розголос та публікації в ЗМІ про скандальну ситуацію звернула увагу Омбудсмен з прав людини Людмила Денісова.

На Фейсбук-сторінці Людмила Денісова опубліковане повідомлення: "До мене надійшло звернення про утримання в одному з приватних реабілітаційних центрів на Київщині іноземного громадянина поза його волею. Ця інформація також була розповсюджена в ЗМІ та соціальних мережах.

У рамках реалізації функцій національного превентивного механізму та з метою моніторингу додержання прав громадян, за моїм дорученням представник Уповноваженого Вікторія Пєхова здійснила цільовий візит до приватної установи, в якій, ймовірно, міг утримуватися іноземець.

На територію закладу моніторингова група Секретаріату Уповноваженого змогла потрапити лише за сприяння співробітників ГУ Національної поліції у Київській області, яких було викликано у зв’язку із перешкоджанням законній діяльності Омбудсмана.

На вимогу моніторингової групи працівники закладу надали можливість зустрітися зі своїм підопічним, який в присутності поліцейських виявив бажання негайно залишити заклад.

Громадянина іноземної держави, на його прохання, було доправлено до місця постійного проживання в Україні.

Таким чином, було поновлено право громадянина на свободу та особисту недоторканність.

Відповідно до 26 статті Конституції, іноземні громадяни, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України".

Нагадаємо, що зв'язок з Полем Манандізом перервався 4 жовтня 2021 р. Цьому передували тривожні телефонні повідомлення партнерові артиста в творчій та громадській діяльності Олені Павловській. В них Поль говорив, що йому загрожує небезпека. Відтак протягом більше 100 днів припинилися будь-які контакти співака з його друзями та співавторами, не відповідали ні його телефон, ні електронна пошта.

Після публікації інтерв'ю з Оленою Павловською на сайті Global Village ресурс було зламано.

Тим часом, небайдужі створювали розголос у соцмережах про зникнення артиста і зверталися до правоохоронних структур.

Шанувальники творчості Поля вже відреагували на повідомлення про його звільнення:


 
Катерина Коша: Боже! Професійна блискуча робота! Дякую Вам і Вашій команді за те, що доводите і Україні і всьому Світу що в нашій країні таки є Закон і порядок! Дякую, що боретеся за права людей! Шана Вам і всій команді за ваш Труд!


 

 
Світлана Фросевич: Гарна новина до Нового року!
 
Щира подяка омбудсману Людмилі Денисовій за оперативне реагування і ефективне втручання у справу звільнення патріота України, який допомагає воїнам і бореться з "руськім міром" на культурно-інформаційному фронті. Цій темі присвятив декілька статей "Український репортер".


 

 
Ганна Петренко: Безмежно,безмежно вдячна усім,хто допоміг звільнити Поля! Це найкраща новина і найкращий подарунок усім шанувальникам Поля до Старого Нового року!
 
Слава Богу,Поль на волі!!!
 
Ми неймовірно щасливі!!!


 

 
Юлія СамборськаБезмежно Вам та Вашій команді дякуЮ!!!


 

 
Анна Сидоренко: Превелика Вам подяка за визволення нашого співака-патріота., низько Вам вклоняюсь за це! Особливе спасибі Олені Павловській, молодчина вона як н1хто. все робила. що могла.
 


 
Аліса Пасько: Дякуємо за реакцію на звернення людей щодо незаконного позбавлення волі і утримання Поля Манандіз Поль . Але там же утримують і інших громадян? Чи відкрите кримінальне провадження при вчинення кримінального правопорушення за незаконне утримання і позбавлення волі Поля і інших людей? Чи внесено відомості про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань?! #ОбуцменВРУкраїниДенисова, #ЛюдмилаДенисова, #ГенеральнапрокуратураУкраїни, #Викраденнялюдини, #ДБР, #НАБУ, #ПольМанандіз, #ОфіспрезидентаУкраїни
 

 
Світлана Фросевич: Аліса Пасько Тепер має розбиратися поліція
 

GlobalVillageHome

Фотр: Манандіз Поль, Людмила Денісова

    5