Поль Манандіз повертається - Омбудсмен Людмила Денісова
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Поль Манандіз повертається - Омбудсмен Людмила Денісова



Тривале - понад три місяці - зникнення відомого співака та волонтера Поля Манандіза закінчилося хеппі-ендом. Але тільки після того, як на громадський розголос та публікації в ЗМІ про скандальну ситуацію звернула увагу Омбудсмен з прав людини Людмила Денісова.


На Фейсбук-сторінці Людмила Денісова опубліковане повідомлення: "До мене надійшло звернення про утримання в одному з приватних реабілітаційних центрів на Київщині іноземного громадянина поза його волею. Ця інформація також була розповсюджена в ЗМІ та соціальних мережах.

У рамках реалізації функцій національного превентивного механізму та з метою моніторингу додержання прав громадян, за моїм дорученням представник Уповноваженого Вікторія Пєхова здійснила цільовий візит до приватної установи, в якій, ймовірно, міг утримуватися іноземець.


На територію закладу моніторингова група Секретаріату Уповноваженого змогла потрапити лише за сприяння співробітників ГУ Національної поліції у Київській області, яких було викликано у зв’язку із перешкоджанням законній діяльності Омбудсмана.

На вимогу моніторингової групи працівники закладу надали можливість зустрітися зі своїм підопічним, який в присутності поліцейських виявив бажання негайно залишити заклад.


Громадянина іноземної держави, на його прохання, було доправлено до місця постійного проживання в Україні.


Таким чином, було поновлено право громадянина на свободу та особисту недоторканність.


Відповідно до 26 статті Конституції, іноземні громадяни, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України".





Нагадаємо, що зв'язок з Полем Манандізом перервався 4 жовтня 2021 р. Цьому передували тривожні телефонні повідомлення партнерові артиста в творчій та громадській діяльності Олені Павловській. В них Поль говорив, що йому загрожує небезпека. Відтак протягом більше 100 днів припинилися будь-які контакти співака з його друзями та співавторами, не відповідали ні його телефон, ні електронна пошта.


Після публікації інтерв'ю з Оленою Павловською на сайті Global Village ресурс було зламано.


Тим часом, небайдужі створювали розголос у соцмережах про зникнення артиста і зверталися до правоохоронних структур.


Шанувальники творчості Поля вже відреагували на повідомлення про його звільнення:

Аліса Пасько: Дякуємо за реакцію на звернення людей щодо незаконного позбавлення волі і утримання Поля Манандіз Поль . Але там же утримують і інших громадян? Чи відкрите кримінальне провадження при вчинення кримінального правопорушення за незаконне утримання і позбавлення волі Поля і інших людей? Чи внесено відомості про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань?! #ОбуцменВРУкраїниДенисова, #ЛюдмилаДенисова, #ГенеральнапрокуратураУкраїни, #Викраденнялюдини, #ДБР, #НАБУ, #ПольМанандіз, #ОфіспрезидентаУкраїни Світлана Фросевич: Аліса Пасько Тепер має розбиратися поліція


GlobalVillageHome


0 comments
bottom of page