"Ловись, яхто, велика і маленька!"
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"Ловись, яхто, велика і маленька!"

Updated: Oct 4, 2022


Ще раз про ще раз – західну допомогу Україні.


Цифри для порівняння: на потреби українських біженців, які перебувають у США – 900 млн. доларів. "Для заходів Мінюсту США з арешту та продажу конфіскованого майна (наприклад, яхт російських олігархів), пов’язаного з вторгненням росії в Україну - 67 млн дол. Для заходів Мінфіну США з відстеження російської фінансової активності - 52 млн дол.".


Перелічене – рядки кошторису допомоги США Україні, того самого, 40 млрд., про який так багато розмов протягом останніх 2 місяців. Але не надійшли наразі. Тим часом, Мінюст і Мінфін – американські, вони не є підрозділами аналогічних українських структур – та чомусь записані в кошторис допомоги Україні. Гм? Мабуть, без тих десятків мільйонів відстежити ерефівське майно за кордоном не зможуть. Або шукатимуть не надто завзято. Як вони раніше ловили міжнародних злочинців без багатомільйонних заохочень, та ще й "української допомоги"?


Хоч ті 67 чи 52 млн. – то, звичайно, копійки, якщо порівняти з ще однією статтею витрат – 327 млн. дол. на "відновлення роботи посольства США в Україні". На біженців, нагадаю – 900 млн.




Це така сама ефективна допомога Києву, як Драгі, Шольц і Макрон – його великі друзі. Надто останній, патентований геронтофіл, "батько" його путін, а жінка – як мати. Названі єврозверхники скоро будуть в Києві, офіційна причина троїстого десанту – покращене постачання зброї, потрібної нам на фронті. Німеччина, відомо, досі нам вже "напостачала".


Маю дилетантське запитання: навіщо візит і купа безпекових заходів, з ним пов’язаних, якщо про "покращене постачання зброї" підписано й обіцяно вже бозна скільки? В т.ч. й кількома Рамштайнами. Але віз, тобто важке озброєння, і досі там, а не на фронті. Де вкрай потрібне ще позавчора. Добре, припустимо, що танки тощо лише вслід за Шольцом і Макроном їздять, без них відправити не можна.


За лаштунками, і тут до Ванги не ходи – Зеленському будуть робити непристойні пропозиції. Щоб погоджувався віддати москві наші території в обмін на припинення війни, а ті троє і надалі могли спокійно робити бізнес з росією.


Драгі, нагадаю, до 2019го успішно трудився головою Європейського центрального банку. А країни ЄС, як повідомлялося, заморозили близько 23 млрд євро (24,5 млрд доларів) активів російського Центробанку. Це менше, ніж сподівалися, але все одно створило певні незручності москві. Куди Макрон обриває телефона трохи не щодня. А тепер зібрався до української столиці.


Ловись, рибко для України, велика й маленька...



Людмила Пустельник, Global Village Home




0 comments
bottom of page