Зі США до раші долари ваші, легко
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Зі США до раші долари ваші, легко

Updated: Oct 26, 2022


Валютні перекази зі США та ЄС до росії можна й надалі, без проблем, попри всі санкції. Щоб росіяни мали за що купувати бронежилети для своїх “мобіків".


Чхати на санкції, бабло священне. Так, навіть через 8 місяців після 24.02 бажаючі запросто, без стресу й надійно можуть переказати в рф кошти з Америки. Головне, легально! Від слова “цілком”, ніхто за це по руках не дає. Якщо хтось сподівається, що американський Мінфін, Department of Treasury на тему ні сном, ні духом, то будемо вважати, що Альцгаймер – хвороба заразлива, і його чиновники забагато спілкувалися з Дж. Байденом. Або ж вони тупо в долі, або ще тупіше вважають: “простих росіян” безгрошів’ям карати не варто. То ж хай “друзья і родствєннікі” в Штатах надалі продовжують переказувати кошти до москви чи устьзадовска.


Вони й переказують – через таку собі систему SendNomad, поки з Visa і Mastercard віднедавна не можна проводити трансакції до країни-агресора. Клієнти задоволені: на російськомовних форумах запевняють, що сервіс добрий, адресати все до копійки отримують.


“Жодного долара для рф? Суворі заборони Department of Treasury”, кажете? Росіяни в США тими заборонами, даруйте, підтерлися. Їхні “соотєчєствєннікі“ за океаном на отримані “дєнзнакі” купують також спорядження для мобілізованих убивць, яких зараз відправляють в Україну. Чи “пасилачку на фронт”, кого на м’ясо кинули раніше. Що робить американська держава, аби неподобству запобігти? Нічого.



Платіжну мережу SendNomad ще минулого року запустили двоє казахів, Кайрат Ашім і Єліжат Жакія, випускники престижного у США вишу MIT (Massachusets Institute of Technology). Годованці Кремнієвої долини, як і наш улюблений Марк Цукерберг. Сервіс має нульовий комісійний збір, кошти, конвертовані в рублі, надходять протягом 15 хвилин. Незареєстровані користувачі можуть протягом місяця відправити 1000 доларів, зареєстровані – до 7500.


Переказують безпосередньо на банківську картку або понад сотню електронних гаманців. Без проблем переказують! Хоч вони конче мали би бути? і для відправників, і для власників сервісу, зважаючи на щоденні жахливі новини з України. Та ба.


Як, чому це взагалі можливо? Технологія для знаючих людей проста, як ріг Білого дому: сервіс опрацьовує валютні перекази в криптосистемі. Отримали долари, прив’язали їх до криптогрошей зі стабільною вартістю. Як-от USDT, що відображує ціну американського долара. Іншими словами, в SendNomad USDT=$1, завжди.

Всі задоволені. Невже американське законодавство теж?


Але не SendNomad’ом єдиним. Є ще британський Unistream – ним можна слати гроші до рф з Європи та США. За переказ беруть відсоток від суми, але 1000 євро одразу переправити можна. В російських банках, якщо ті не належать до підсанкційних “cбєра” чи “aльфа”, перекази приймуть. Щоправда, чекати треба буде часом аж 10 днів, але все одно ваня чи анфіса втішаться.


Нарешті, можна скористатися теж британським Wise – до росії з любов’ю, купюрами. Обурень і грюкань кулаком по столу з цього приводу від Мінфіну Об'єднаного Королівства наразі не пролунало.


Чи через SWIFT можна до раші перекази, за реквізитами рахунка. У відділеннях "тінькофф", "росбанку", "газпромбанку", і – що особливо зворушливо! – "Райффайзенбанку" на території рф їх спокійно приймають.


В Україні вже й не згадують, що влітку, було, в ЄС та США піднімали тему про відключення росії від SWIFT. Бо українцям не до того зараз. Поки в наших євроатлантичних партнерів наразі інші теми. І гроші з-за кордону спокійно продовжують надходити загарбникам.



Global Village Home


Фото: https://www.istockphoto.com/, https://www.rferl.org/



0 comments
bottom of page