327 млн. доларів на посольство США в Україні. Візьмуть з її допомоги
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

327 млн. доларів на посольство США в Україні. Візьмуть з її допомоги

Updated: Oct 4, 2022



Що би такого придбати за 327 млн. дол.?


А от не треба скептично посміхатися, бо це не така вже й велика сума, як з’ясувалося. І взагалі, дай, Боже, щоб не забракло, чого доброго, на святу справу. Як яку?! Та ж відновлення роботи дипмісії США в Україні! Не знали? Саме стільки треба, вже закладено в бюджет. Цифра – не від ліхтаря, інтерв’ю УНІАНу українського посла в США Маркарової, https://www.unian.ua/economics/finance/posol-ukrajini-v-ssha-rozpovila-yak-budut-rozpodileni-40-milyardiv-dopomogi-vid-ssha-novini-ukrajina-11836284.html.


Родзинка: це той самий, 40мільярдний кошторис допомоги США Україні, про який так багато говорили фанати Дж. Байдена по обидва боки океану. З них чистими Київ отримає 6 млрд., Це, якщо отримає, ще не дійшли, а решта... Як саме її розподілять, писала раніше, див. https://www.globalvillagehome.net/.../%D1%81%D0%BB%D1%8C...


Для тих, хто одразу не зрозуміли, ще раз: 327 млн. доларів в Україні потратять на посольство США в Україні, даруйте за тавтологію. Чому аж така цифра і чому її зараховано до допомоги нам? Джо його знає, загадки геополітики... Або ж красиво розпиляного бюджету, величезного, офіційно - на шляхетні цілі.


Тим часом, до голови лізуть різні дурниці про золоті унітази, євроремонти з паркетом з червоного дерева тощо. Ні, я не думаю, що роботу посольства відновлюватимуть саме зі згаданими атрибутами епохи пізнього Януковича - просто згадалося.


Так, між іншим – споруди, в яких посольство США в Києві перебувало раніше, від російських обстрілів, на щастя, не постраждали. Резиденція посла по вулиці, з міркувань безпеки, не скажу, якій – також. Ну, й чудово. Сподіваймося, що відсвяткувати "новосілля" посольству буде за що. Всім же якось перепадає від 40 ярдів "для України".




Людмила Пустельник, Global Village Home



0 comments
bottom of page