"Вполювали" Лисицю. А решта шоубізу?...
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"Вполювали" Лисицю. А решта шоубізу?...



На хвилі всенародного обурення "єврозеро" від наших музичних фахівців вчасно було б почистити вітчизняний маскульт від російського елементу, рішуче й категорично.


Його набереться легіон. Але щось мені підказує, що вся ця публіка залишиться зі своїми статусами-посадами й надалі – хоч би тому, що чимало "звьозд" давно корішаться з діячами на Банковій. І щелепу даю – почнуться голосіння "не на часі", "зараз треба єднатися, а не сваритися". "Авжеж". Тому готуймося і надалі а) пекти раків перед тими, хто нас рятують; б) що русмір вливатимуть у вуха "свої" ж російськомовні "ісполнітєлі" ; в) війна буде продовжуватися і повторюватися, бо її підживлюватимуть зсередини, в інформаційно-культурно-духовному просторі.

Проте, є певний позитив від скандального голосування українського журі "Євробачення", 0 голосів Польщі та Литві. Воно викрило минуле Вадима Лисиці, одного з експродюсерів Світлани Лободи. Як повідомляє Валерій Харчишин , вокаліст гурту "Друга ріка": «До і протягом Революції Гідності, а згодом певний час після анексії Криму працював у московії директором одного з напрямків Warner Russia. Це саме той лейбл Warner Russia, який свого часу викупив Блаватнік (за чутками за гроші Путіна - 3 млрд $) аби просувати російскую музикальную культуру і рускій мір во всьом мірє і світі. Саме цей Warner Russia, що запалив та експортнув до нас, прямісінько із маскви нових "українських зірок".

Люди з Суспільного телебачення, які п. Лисицю призначили головою журі, були не в курсі? А якщо були, то чому досі не звільнені?

Сьогодні всі "зажурені" члени б’ються в груди, що жодних нулів Польщі не ставили, люблять її аж до оргазму, і самі не розуміють, чому так плюгаво вийшло. Але потяг уже пішов.

Коментує журналістка Anna Danulyuk: "Це ідеологічна диверсія, ніж в спину Україні і Польщі. орки разом з путіним руки потирають, що Україна всралася Польщі за колосальну підтримку і прихильність".

Нагадаю, що українському журі такі "ножі" встромлювати не вперше: минулорічного "Євробачення" наші поставили Литві теж 0. Попри те, що тамтешня команда The Roop виступила класно.

Та повернемося в сьогодення, в якому давно пора провести люстрацію в шоубізнесових лавах. Скока ж нам аткритій чюдних приготував би цей потрібний процес! Як багато вакансій звільнилися б у музичних редакціях телеканалів і радіостанцій! Скільком монатікам, тінам кароль і наташам могілєвскім довелося б терміново опановувати суміжні професії костюмерів чи викладачів гри на балалайці! (Останнє – точно не в Україні, але то вже їхній клопіт).

Новими барвами заграло б "Держкіно", в якого обов’язково знайшлися б гроші на фільм про Олену Телігу чи інші патріотичні стрічки. А не як раніше – на "Скажені весілля" чи іншу лабуду.

Міністр, вибачте, культури О.Ткаченко напевне згадав би про своє журналістське минуле – бо з міністерства попросили б. Але про те, як цькував журналістів, ще напевніше згадали б вони...

Фантазувати, звичайно, можна. А ось зволікати з витісненням російського з нашої культури було пізно ще вчора, до війни. Та починати колись треба, якщо українці не самогубці. Принцип простий – хто з артистів, продюсерів, співаків тощо отримували гроші в рф після 2014го, хай лише там отримують і надалі, не в Україні. Хто заляпався підтримкою агресора в медійному просторі – та ж сама історія. З полюванням на відьом це не має нічого спільного, лише із захистом свого. Надто, в умовах війни, в т.ч. за мізки молоді.

Трохи інша історія з ще вчора цілком собі "пєвцамі" і "пєвіцамі", зате сьогодні патріотами Неньки, що аж! Настя Каменських так вже гарно державною заспівала недавно – сльоза покотилася! Чи Дантес, чоловік Наді Дорофєєвої – герой! – оголосив, що тепер почне розмовляти українською.

Де ж ви, голуб’ята, раніше були, поки орки не напали?

"Фарбовані Лисиці" – то особлива порода нашого шоубізу, навчилися змінювати масть на ходу.



Людмила Пустельник, Global Village Home




0 comments
bottom of page