Гаррі Поттер за Навального. Про Україну не згадали
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Гаррі Поттер за Навального. Про Україну не згадали


Західні зірки шоубізу та відомі письменники написали листа путіну. Не про війну, ні а щоб звільнив із зони Алєксєя Навального.


Гаррі Поттер – Мордору, "на дєрєвню дєдушкє". Це про листа диктаторові від голівудсько-письменницької "тілігєнциї" з проханням звільнити російського опозиціонера. Був оприлюднений сьогодні. Всього 130 з гаком підписантів, серед них Джоан Ролінг ("мама»" Гаррі Поттера), ще письменниця й нобелівська лауреатка Свєтлана Алєксієвіч (куди ж без неї?), актори Джад Лоу і Девід Духовни.


Думаєте, просто черговий сплеск західної наївності, свіжі шмакрлі на глюкозі? Яка притомна людина буде писати дідькові, ще й на другому році його пекла для України?! Ще й носитися зі своєю нещасною писаниною того ж дня, коли українське серце стікає кров’ю? Тепер ще й у ростріляній рашистами Умані.


Ні, вони зовсім не ідеалісти, ці здорові-пещені прагматики в ситих євроатлантичних столицях. Просто хайп, він же піар – "важнєйшеє із іскуств", рухає продажі книжок, яких мало купують. Чи кіна за участю зірок, яке ніхто не дивиться. Чудовий спосіб нагадати про себе світові, гарантовано – у всіх заголовках. "Не побоялися, герої!" "Самому пуйлу написали! Ого!"


Не запитую риторично, чому вони про Україну нічого йому не прислали досі. Бо добре знаю з десяток таких же риторичних відповідей: а користі з того? Що для Голівуду один Навальний дорожчий від усіх дітей Маріуполя, що вони "усталі от вайни", нашої. А найгірше – вже спіймали цинічний світовий тренд, що українська трагедія – це, сумно, звичайно, та все ж не настільки актуально, як раніше. Немодно, можна сказати. Зате ось Навальний...


Казати правду, "Поттера" прочитати не змогла ніяк – бо тупо й бездарно написано, роллінгомани, ображайтесь. Алєксієвіч же, мабуть, чергового Нобеля чи Букера закортіло, коли поставила свій підпис під листом.


Вузьке коло цих "революціонерів", страшенно далекі вони від українського народу. Й хоч трохи етики.



Людмила Пустельник, Global Village Home





0 comments
bottom of page