Одруження без Фiгаро
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Одруження без Фiгаро

Updated: Jan 1, 2022

Як Грiша Гопало виходив замiж до Iталiї 

      «Бонyc вам в жорна! В смислi, «добрий день» («бон джорно» iтал., – ред.) по-вашому. Це я вам так даю поняти, що менi навчитися вашої солов’їно-макаронної – як два спагеттi об асфальт, легко! Я же хлоп недурний. А чо’ до вас пишу – чув, що ваш iталiйський «чобiт» вже так араби обсiли, що бiдним бiлим кобiтам нема спасу: або йти замiж пiд паранджу за мусульманця, або в монастир, Папi Римському портянки хрестиком вишивати. Бо бiлi мужики – або сильно в дефiцитi, або голубi. I Надька, сусiдка моя, недавно з заробiткiв з Рiмiнiйщини приїхала – вона же цей лист для вас перевела – то саме пiдтвердила. Що маєте тих копчених арабських пацанiв до фiга, а нормальних носiїв європейської культури – зосталося нi фiга. Хрiново вам там без таких, як я, звичайно.

     Але не гризiться з тої гризоти, бо я готовий спасати ваш генофонд! Як казав наш бувший, в смислi – президент – пiдставити плече. Ну, i всьо, що нижче. Так що менi пишiть, не стiсняйтеся!

      Ваш Грiша Гопало, ГГ.

      Пи.Си. Для своїх – ГеГе. Типу, як Гага – та, що «ледi». Тут би вам ще поставив ржачний смайлик, але не знаю, де його, бляха, взяти – компа маю старої моделi. А «вiндовс» – той вобше допотопний. Зато новий наворочений комп вiд вас ув посилцi ускорить нашу зустрiч!».

      «Шановний сеньйоре Гопало! Дякуємо, що звернулися до нашої шлюбної агенцiї. Перш, нiж внести Вас до бази даних мiжнародних наречених, просимо заповнити анкету онлайн. В нiй обов’язково вкажiть Вашi освiту, рiвень володiння iноземними мовами та матерiальний статус. Також просимо детально вiдповiсти на питання, як збираєтеся зробити щасливою Вашу майбутню дружину. Не забудьте переказати на наш рахунок 50 євро (збiр за реєстрацiю). З повагою, Лючiя Зiмбалiнi, керiвник шлюбної агенцiї «Фiгаро».

   «Знаєте що, Люся Цимбалюк? Нема дурних! Ще нiчо нiкотра з вас зi мною не мала, а валюту вже давай! Я ваше «динамо» сходу просiк. Всьо, не пишiть менi бiльше».

       «Добрий день, панi Лючiя! Я не зразу поняв, то вибачайте. Надюха, нормальна людина, вашi заморочки об’яснила i позичила 50 євро. При цьому сказавши: «Може, хоть тобi, Грiша, в тiй Iталiї щастя буде». Я вже вам послав. Ну, i по поводу ваших питань. З iноземних знаю росiйську мову в совєршенствi, а решта, якi вам буде треба – зi словарьом. Закiнчив Криворiзький радгосп-технiкум, так що вам повезло, бо я – майже земляк нашого нового президента. Але сам я – не жид, не думайте.

      Що касається, чим жiнку щасливою зроблю, то як людина порядочна i культурна, про таке вслух не говорю. Дуже хочете знати як – то подивiться нiмецькiй художнiй фiльм «Сантехнiка визивали?» або «Шалостi Еммануель». Або що ваш там Тiнто Брас на ту тему наснiмав. Там всьо понятно розказано, в том числi показано (тут би був ржачний смайлик, а зря ви менi компа не вiдправили!). I пришлiть менi вже фотки ваших жiночок! Можна в купальниках. Зато гарантiрую, що коли в нас щось хоть з одною з них вийде, то буде вам через 9 мiсяцiв нашого цвiту, де не посiй – там безвiз».

     «Шановний сеньйоре Гопало! Перш, нiж продовжити нашу з Вами спiвпрацю, просимо повiдомити Вашi запити щодо майбутньої обраницi. З повагою, Лючiя Зiмбалiнi, керiвник шлюбної агенцiї «Фiгаро».

     «Ну, якi в мене запроси? В нас в народнiй пiснi спiвається: «Ах, какая женщина, какая женщина! Мнє б – любую». Так от, ця шутка юмору – не про Грiшу Гопала. Менi треба, щоб душевна кобiта була, мала широкий i глибокий внутренiй мiр. Фiгуриста i на лице – не крокодiл. Наявнiсть своєї жилплощi в курортнiй зонi тоже зiйде. Щоб не старше 25-ти, без дiтей, але може бути разведьонка. Але не така, що пройшла ваш Рим, наш Крим, i їхнiй «Газпром»-мiднi труби, пробу нема де ставити… Щоб була з чувством гумору i заразiтєльно смiялася, коли я анiгдоти розказую».

    «Шановний сеньйоре Гопало! Змушена Вам повiдомити: хоч у нашiй базi даних i є кандидатки, що вiдповiдають Вашим запитам, жодна з них не виявила зацiкавленостi у знайомствi з Вами. З повагою, Лючiя Зiмбалiнi, керiвник шлюбної агенцiї «Фiгаро».

      «Панi Люся, ну ви ж нормальна нiби кобiта, нє? Та поможiть вже менi звiдси вийти замiж якось! Навiть за вас готовий, хоч вам, судя по портрету на вашiм сайтi, вже разa три по 25 стукнуло. А то всьо забембало тут: i тарифи їхнi, хоть лапу соси, i вибори тi проклятi, що нiяк не скiнчаться! Як у ще однiй пiснi спiвається: «Вибери меня, вибери меня – повна дупа твого щастя завтрашнього дня». Та ваш Берлусконi навпроти наших казлiв i всяких прочих свинарчукiв – то просто святий!

     А я, вобше, рукастий – цвик забити можу, мусор винести, ну, i по хозяйству там – картошки начистити».

   «Грiша – ми Вам спiвчуваємо. Взагалi, наша агенцiя не займається доброчиннicтю, але коли дiзнаємося про гуманiтарну катастрофу, то не можемо залишатися осторонь – як люди, що пережили Берлусконi при владi. А Ви пишете, що у вас вiдбувається щось ще гiрше вiд Берлусконi, це вже реально жах! Тому поки-що повертаємо Вам 50 євро реєстрацiйного внеску i будемо шукати можливостей для Вашого переїзду до Iталiї – винятково в рамках гуманiтарної акцiї. Лючiя Зiмбалiнi, керiвник шлюбної агенцiї «Фiгаро».

      «Сеньйоре Гопало! Чи Ви отримали нашого попереднього листа? Вiд Вас не надходило жодних повiдомлень вже протягом двох тижнiв. Сподiваємося, у Вас все гаразд. З повагою, Лючiя Зiмбалiнi, керiвник шлюбної агенцiї «Фiгаро».».

     «Кароче, панi Люся – не обiжайтесь, але я включив з Вами задню передачу. Щитайте, що ви в мене не пройшли люстрацiю. Бо на тi євро, що, типу, через вас пройшли, i вже як «вiдмитi» грошi, а, значить – мої, ми з моєю Надьою пiшли в кафе-морожене. I ще лишилося багато. В обшiм, ми тепер, як в пiснi Дзiдзя про «я i Сару» спiвається: «Я i Надя, я i Надя –  i нiкого бiльш не надо!». Жiночка вона хозяйтвенна, готовить блюда iтальянської кухнi, а над анiгдотами – так ми з нею разом ржем. Даже сама розказує! Ну, i так, мiж нами – Емануель з кiна рядом з нею вiддихає по частi страстi. В мене опит в цьому дiлi є, так що знаю. А ще – як у ваших там кобiт «90-60-90», то у мої Надi, де 90 – всi 150 буде, о! Зато там, де 60 – якраз 95 точно набiжить. Але це – не проблема, бо хорошої Надiї має бути багато. Особенно, в наших краях».

Людмила Пустельник

Фото: odin-moy-den.livejournal, 4tololo, liwli.ru

0 comments
bottom of page