Франція і Німеччина продавали зброю рф після 24.02.2022
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Франція і Німеччина продавали зброю рф після 24.02.2022



Зрада зі смаком жаб та пива, Париж і Берлін передали рф озброєння на 273 млн. євро – в обхід санкцій.


Так, під час війни і ПІСЛЯ 24.02.2022. Так, одночасно побиваючись над стражданнями і смертями українців, белькочучи про мир і відмовляючи нам у важкому озброєнні. Разом з тим – бомби, ракети, снаряди – москві, якими відтак розстрілювали Маріуполь, Чернігів, Харків та інші наші міста...


Джерело – звіт Єврокомісії ЄС, саме до Великодня злитий британському виданню The Telegraph (https://www.telegraph.co.uk/.../exclusive-france-germany.../). В квітні 2022го Єврокомісія не без подиву дізналася, що її ембарго від 2014го – діряве, і щонайменше 10 європейських країн продавали зброю росії. Скандал набирає обертів.


“За межею цинізму”, “з пуйлом разом до пекла”, “прогнила євродемократія”... Можна, звичайно, повправлятися в найбільш зневажливих епітетах на адресу макроно-шольців. Але в мене зараз інше на думці: Україно, навіщо тобі т а к а євросім’я? Це під т а к і стандарти, якогось уже людожерського “і нашим, і вашим” маємо підганяти наше законодавство? З ким Києву єднатися в ЄС – з друзями свого ворога?!


Скажете: ок, Париж і Берлін давно відомі своїм інтимом з кремлем, але ж в ЄС є інші члени! Які теж постачали зброю до рф – матеріали все того ж звіту. Італія продала москві на 22,5 млн. євро – ПІСЛЯ того, як було запроваджене ембарго на зброю для рф з 2014р. Австрія, Болгарія та Чехія – разом на 49 млн., протягом 2015-2022. А також... Британія, пані та панове! Бри-та-ні-я! Щоправда, “всього” на 2.4 млн., але теж – після ембарго 2014го, протягом 2015-2020.


“Боже, бережи королеву!”, кажете?


Звісно, останню цифру не порівняти з берлінськими продажами – німці продаються з “розмахом” найдавнішої професіоналки з Гамбурга, жирно-багато: росіянам від них надійшло на 121 млн. Виправдання з Берліна – в дусі повійської “невинності”: а що, там нечіткі формулювання в ембарго! До того ж – увага!: “З кремля гарантували, що рушниці та засоби спецзахисту будуть використані для цивільних цілей, не військових”.

Німців переплюнули французи: агресор отримав від них зброї на 152 млн. Бомб, ракет, навігаційних систем для літаків-винищувачів, тепловізорів для танків, вертольотів. З Парижа кажуть, що "всього лише" виконували контракти, укладені ще до 2014го. Але все одно постачали росіянам засоби для убивства українців.


Поки західні розвідки і преса голосили на всі голоси, що "путін нападе на Україну", 78% озброєнь рф продали Франція та Німеччина. Поки верховний представник ЄС Ж.Боррель озвучує цифру, що його структура витратила 1 млрд. євро на допомогу Україні, починаючи з 24 лютого, і тут же зізнається: енергоносіїв у рф ЄС купили на 35 млрд.


Сумарно країни ЄС озброїли росію на 350 млн. євро.


Європейські цінності.




Global Village Home





1 comment
bottom of page