"Ще не вмерла Україна", якщо ми гуляєм так"?
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"Ще не вмерла Україна", якщо ми гуляєм так"?



Не бенкет під час війни, а звичайний треш. Місяць тому та сама "Українська правда" висміювала жлобське лакшері-весілля у Львові, це коли Москва гуляла по-багатому (https://www.globalvillagehome.net/post/%D1%86%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8 ). А минулого тижня це ж видання влаштувало пишну вечірку в супердорогому столичному готелі Fairmont – церемонію нагородження "УП-100. Лідерство під час війни".


В номінаціях "державне управління", "захисники", "культура" і т.д., всього шість, визначили кращих і чимось там нагородили.

Про переможця рейтингу номер раз президента Зеленського промовчу, без мене відомо. Зате в решті списку лауреатів аж очі розбігаються – в пошуках валідолу. Бо за версією УП одним з кращих керівників сучасності є І. Смілянський – директор "Укрпошти" з мільйонною зарплатою. Так, під час війни. Про те, як ледве животіють місцеві відділення "Укрпошти" з ніяким сервісом, вже писано-переписано. І про бідолашних листонош, яким платять копійки. Але така нині "правда", що за патентоване свинство нагороду дають!

Ще одна не менш відома лідерка – посол України в США О. Маркарова, вона в списку на другому місці, одразу після Зеленського. Корупція навколо "Актив-банку" та інші оборудки, коли в бутність міністеркою фінансів, злитий в каналізацію лендліз, вже коли дипломатом в Америці, ресторанний та інший бізнес незрозумілого походження її родини там же... (https://www.globalvillagehome.net/post/%D0%B5%D0%BB%D1%96%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C-%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%BB%D1%96%D0%BA%D1%82-%D1%96%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%96%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D1%88%D0%B0-%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%97 ). Щось з переліченого тягне на статті Кримінального кодексу, інше – щонайменше на службове розслідування про профнепридатність та зловживання службовим станом. Але за політичної погоди, коли сеча у вічі – то благодатний дощ, п. Маркарова – крута лідерка, приїхали.

Далі в списку "цифровий" міністр Федоров, з його "армією дронів", яка гарно літає на папері, поки на ті ж "мавіки" постійно змушені оголошувати збори і вояки ЗСУ, і волонтери. Є в рейтингу і шеф МЗС Кулеба (повне фіаско МЗС на всіх фронтах), держсекретар Данілов (сини призовного віку за кордоном, оголений перед ворогом Південь, тотальна неготовність до війни), міністр оборони Р. Умєров і директор Інституту національної пам’яті А. Дробович. Останній доклав рук до незаконного звільнення з посади тепер уже колишньої директорки музею Голодомору Олесі Стасюк, яка відстоювала реальну цифру жертв геноциду, 10.5 млн. осіб. А не значно меншу, 3.5. І цьому ж панові належить фраза: "Якби ВИ всі пішли в колгосп, то не прийшлося б ВАС голодом морити".


Вітаю, УП! Це вибір "лідерів", гідний пекла. Забули хіба що Єрмака з Рєзніковим.


На цьому тлі виглядає скромно волонтерка М. Берлінська, після чийого піару виставки в Чернігові туди прилетіла російська ракета і сталася трагедія з численними жертвами. Пані Берлінська отримала відзнаку в номінації "Суспільство".

Справедливості задля – є у списку і чимало достойників, справжніх героїв. Як-от азовців чи загиблого Дмитра Коцюбайла, "Да Вінчі". Але тим більше блюзнірськи поруч з його іменем виглядає присутність вищезгаданих.

Церемонію проводили з концертом і частуванням. Далебі, скромнішим, ніж на згадуваному львівському весіллі, але теж нічого. Враховуючи ціни на закуски й випивку готелю Fairmont, що стартують від 250 грн. за невелику порцію. А зібралося чоловік десь сто з гаком, щонайменше. Оренда приміщення для події спокійно потягла на кілька тисяч євро. Це мої здогади, про точну суму менеджмент готелю загадково мовчить. Зняти ж номер у Fairmont – середньої руки, не найдорожчий – від 280 євро.

Цікаво, скільки це в дронах? А в турнікетах на фронт? Якби всі ті спонсорські, витрачені на церемонію, та пустили на згадані потреби.

Мені заперечать, що під час вечірки провели доброчинний аукціон – продали кожне за півтора сотні тисяч доларів портрет Зеленського для журналу Time та куртку Залужного. Їх купили співзасновник Monobank О. Гороховський та голова наглядової ради Ajax Systems О. Конотопський відповідно.


Своєю чергою заперечу, що аукціон та й решту події з тим же успіхом можна було б в онлайні провести. Бо війна. До речі, нема повідомлень наразі, на яку саме доброчинність витратять гроші за куртку і портрет.

"Ще не вмерла Україна, єслі ми гуляєм так"?



Людмила Пустельник, Global Village Home



0 comments
bottom of page