Як собi файно зажити в Штатах – покрокова iнструкцiя
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Як собi файно зажити в Штатах – покрокова iнструкцiя

Про той самий ковток води, коли аж переночувати нема де.

      «Доброго здоров’я! Я недавно cюди приїхав до Америки, і для полегшення ситуації мені порадили звернутися до нашої діаспори. Живу наразі добре, але не покидає думка, що можна було б і краще. Скажіть, хто як живе? Я тут подумав, що мені, звичайно, потрібна допомога співвітчизників –то не обов’язково, щоби ви були саме з України. Бо якщо ми зможемо порозумітися українською, російською, білоруською чи хоч би й польською, і ви можете мені допомогти матерiально, то ви, звичайно – співвітчизник.

      Перш за все скажіть, хто може дати мені хорошу роботу? Мови не знаю і документів нема. А, може, хтось ще знає, де можна піти вчити англійську (безкоштовно, звичайно) і де тут є наші земляки-адвокати, які можуть мені допомогти безкоштовно змінити візу? На будь-яку, по якій зможу залишитися тут жити. Так, ще мені потрібна машина. Бачу, що тут здають авта за божевільні 500-600 доларів. Впевнений, що таких цін не буває, а ці вар’яти просто хочуть нажитися на мені і таких же, як я, новоприбулих. То ось, якщо ви – справжній співвітчизник, то я впевнений: ви мене зрозумієте, і вам не буде шкода позичити мені свою машину. За страхівку я платити не буду, бо їздитиму дуже акуратно і без порушень – як вдома звик, а вам залишиться її хіба-що заправляти та час від часу мити.

       Ага, тут ще один момент: прав американських я не маю, і мені підказали, що можу їх не робити, бо їздити можна по своєму посвідченню. Але, про всяк випадок, напишіть, будь ласка, де і яку страхівку на себе взяти – таку, щоби все мені покривала. Також бажано, аби за неї не треба було платити.

       Поки шукаю роботу, відкладаю на будинок і перебуваю в процесі отримання громадянства – мушу економити, тому було би добре, якби ви могли впустити мене до себе пожити. Звичайно ж, ненадовго – лише, поки не вирішу усі свої питання. Бо як наразi шукаю житло, то зустрічаю пропозиції лише за колосальні гроші. Уявіть собі, мені запропонували лівінг рум (житлову кiмнату, англ. – ред.) за $500 або, ще «краще» кімнату з туалетом – за 650! Та за такі суми в мене на малій Батьківщині можна зняти цілий під’їзд! Я, звичайно, все розумію, але…

      Баняк маю свій, вірніше, бабцин, тому то не проблема, але, якщо ви живете не в новобудові, у вас нема басейну чи хоча би комп’ютерної кімнати з безкоштовним інтернетом, а ще якщо ви живете не один, то я, на жаль, до вас не поїду. Плюсом буде, якщо любите тварин, бо в мене є приручений пес, його звати Рекс. Це американський стаф, він дуже добрий, любить гризти мешти, шкребтатися коло п’єца і вночі вити на місяць. Тому, якщо вам потрібен чудовий руммейт (спвмешканець, англ. – ред.) і бракує з ким позавивати поночі, ми будемо для вас хорошою компанією.

         Також прошу допомоги і поради – як привезти сюди маму і Василя? Василь – це мій брат, він вже, до речі, вийшов і тепер хоче подивитися, що то за Америка така, де ми оце живемо. Тільки не переживайте: Василь сидів, хоч і не на бамбетлі, але стаття у нього була не дуже серйозна. Тому впевнений, якщо ви мені допоможете, то і його теж до нас пропустять.

       До речі, як мамі оформити американську пенсію? Бо ж їй вже 65 років, в неї буває задишка і тому, по правді, їй би пасувало жити ближче до океану. Але це потім. Поки-що можете контактувати мені в месенджер і пропонувати допомогу. Я конче дам знати тим, кого виберу! Якщо ж не підійдете – не переживайте, у вас обов’язково буде шанс в майбутньому, за мною на митниці ще черга була! Дякую!»

Рома Карпов

       Facebook

0 comments
bottom of page