Україна втратила пожертви в криптовалюті, зібрані на війну
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Україна втратила пожертви в криптовалюті, зібрані на війну

Updated: Nov 21, 2022


Це сталося через неплатоспроможність криптовалютної біржі FTX, повідомляє ресурс аналізу криптовалют https://medium.com/ ("How Ukraine Lost All Cryptodonations on FTX"). Як це було:


Після початку російсько-української війни Україна співпрацювала з криптовалютною біржею FTX, щоб допомогти їй отримувати пожертви в криптовалюті. Це було вкрай необхідне джерело фінансування війни для України, оскільки вона втратила доступ до традиційних фінансових ринків.


FTX допоміг Україні швидко та легко отримувати пожертви від фізичних осіб та компаній з усього світу. Згідно з даними на веб-сайті уряду, спільними зусиллями країни вже було зібрано понад 52 мільйони доларів у біткойнах, Polkadot, Tether, Ethereum та інших криптовалютах.


Оскільки криптовалютна біржа FTX цього тижня оголосила про банкрутство, усі пожертвувані кошти України зникли. Згідно з оцінками аналітиків, через банкрутство FTX Україна втратила понад 100 мільйонів доларів.


Наразі багато хто обговорює, чому Україна зберігала пожертви на централізованій біржі, як-от FTX, оскільки це найризикованіший спосіб зберігання криптовалюти в умовах спаду ринку.


FTX - один з найбільших донорів виборчої кампанії американських "демократів".




Global Village Home





0 comments
bottom of page