97 російських багатіїв отримали зелену карту США в 2022 р.
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

97 російських багатіїв отримали зелену карту США в 2022 р.



А ще 10420 (десять тисяч чотириста двадцять) росіян стали громадянами США минулого року. Та інші показники "солідарності уряду США з народом України, який змагається за свою свободу". Про цю солідарність постійно нагадує офіційна риторика Білого дому.


Названа вище цифра є найбільшою за останні 10 років, дані сайту російської консалтингової фірми Second Wind, на основі інформації, наданої Держдепартаментом США та Службою іміграції та натуралізації США. Second Wind спеціалізується на іміграційних послугах до США, зокрема, для дуже заможних росіян (https://secondwindeb5.com/).


Решта показників й собі б’ють всі рекорди порівняно з попередніми періодами. Зелену карту, або вид на житло минулого року отримали 9811 громадян рф. Посівши друге за кількістю місце серед представників інших країн, що бажають мешкати в Америці. Іміграційні візи – 4654, неіміграційні за минулий рік – 42 770, з них туристичні – 33 600.


Інвестиційних віз росіянам, а ці – найкоштовніші – дали 97. Ніби й небагато... Хоч таких, зважаючи на всім відомі трагічні обставини, не мало би бути жодної.


Однак, стало можливим завдяки відновленню державної програми ЕВ-5, документ у 2022му підписав Дж. Байден. Згідно з програмою, інвестори, які згодні вкласти 800 000 доларів у американську економіку, одразу отримують зелену карту.


Іншими словами, минулого року уряд США допоміг майже сотні олігархів з країни-агресора комфортно влаштуватися в Америці. Адже 800 000 на американську мрію можуть витратити тільки ті росіяни, які все життя були лояльними путінському режимові. І які з великою вірогідністю залишаються йому вірними й надалі.


P.S. Iлюстрація з життя від колишнього мешканця Києва, Н.Н. зараз живе в США: "Hа каліфорнійському пляжі розговорився з двома молодими росіянами, сімейна пара з трьома малими дітьми. Обоє з чєлябінска. Батько чоловіка працює на танковому заводі.


Пара розповіла, що путін усю промисловість "заточив на оборонку", санкції росіянам до *** (непристойне слово - ред.), бо навіть з ними все у них гаразд. Грошей у всіх досить, в магазинах теж усе є. Всі ненавидять "українських нацистів", а війна нікого не хвилює особливо, бо воють незначний відсоток населенння і найманці, яким путін добре платить.


Також цікаво, як ця родина опинилася в США – перетнули кордон вночі разом з провідниками нелегалів з Мексики".

Тим часом, громадянам України, попри війну в їхній країні, потрапити до Америки в такий же спосіб, через мексиканський кордон, офіційно не можна. Ризикують бути затриманими і видвореними за межі США. Українські біженці, як і раніше, можуть отримати притулок тільки тоді, коли знайдуть собі приватного спонсора.



Global Village Home


0 comments
bottom of page