"Батько" ваш Байдена, Україна - мати"
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"Батько" ваш Байдена, Україна - мати"



Про українські підсумки прес-конференції Джо Байдена: “незначне російське вторгнення (?! – ред.) призведе до менш значної реакції США”. Повне фіаско надій, але тепер офіційно.


“Ну, що, вар’яти, настав ваш час!” – як казав колись незабутній Кузя, він же Сергій Кузьмінський, фронтмен легендарних “Братів Гадюкіних”. Це я про публіку, що всупереч усьому й завжди продовжує вірити: Америка Україні допоможе, Джо сам на сам у війні з ворогом не залишить. Не тратьте, куме, сили – сьогодні вас ефектно спустили на дно. Цинічно настільки, що далі нікуди, плутаною заявою під час великої прес-конференції очільника США, підсумкової за рік. Вашингтон за нас впрягатися не буде, від слова “ніяк”. (Хоч тут напрошується інше слово, теж з чотирьох літер, погане, зате дуже “в масть” ситуації).


Пряма мова Джо Байдена, коли спитали про Україну та ймовірність російського вторгнення: “Я припускаю, що він (путін – ред.) піде далі. Він мусить щось зробити” .


І що ж буде потім? Тримайтеся за стільці, пані та панове, такої рішучої перестороги агресорові ви ще не чули! Росію буде “притягнуто до відповідальності, якщо вона вторгнеться”, але – увага! – “незначне вторгнення призведе до менш значної реакції”.


Невже буває ще незначніша від тієї ніякої, що досі була? І як розуміти, у перекладі з альцгаймерської, химерний термін “незначне вторгнення”? Ну, подумаєш, ще трохи територій на Сході собі відхоплять! Але ж не всю країну! Наразі. По шматку, виходить, можна?


Ех, чим би психопатичне кремлівське дитя не тішилось – аби тільки серйозних санкцій на нього з Вашингтона не навішали. Бо таки й близько не навішають, будьте певні.


Далі Джо пуйлу врізав так, що ого-го, дивіться (якщо, звісно, можете вловити п[р]ольоти думки промовця: “Одна справа, якщо це незначне вторгнення, і в кінцевому підсумку нам доведеться сперечатися за те, що робити, а що не робити, і так далі“, – сказав Байден. “Але, якщо Росія почне повномасштабне вторгнення в Україну, це було б “катастрофою для Росії“.


Ну, і таке собі “заспокійливе” для українців, їжте повними ложками: “Я думаю, що він все ще не хоче повномасштабної війни, номер один. Номер два, чи я думаю, що він випробує Захід? Перевірити Сполучені Штати та НАТО настільки серйозно, наскільки він може? Так, я думаю, що він буде. Але я думаю, що він заплатить за це серйозну й дорогу ціну, яка, на його думку, зараз не буде коштувати йому того, що йому коштуватиме. І я думаю, що він пошкодує, що зробив це”.


Байденовірні в діаспорі та в Україні, що ви собі думаєте з приводу сказаного? Ось тільки не треба, що ”зрадець підкрався непомітно”, бо Джозефові вже не вперше кидати українців, і не лише ”Північним потоком-2”. Сьогодні вам усе сказали прямим текстом. Коли ж і досі кохаєтеся у власних ілюзіях, то ваша любов дуже зла, просто люта.


Людмила Пустельник, GlobalVillageHome


0 comments
bottom of page