“Вікінги“ і акторка з рф у ролі “київської принцеси Єлєни” – вже після 24.02.2022
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

“Вікінги“ і акторка з рф у ролі “київської принцеси Єлєни” – вже після 24.02.2022


Продовження скандалу від Netflix про “короля північної росії Ярослава Мудрого“.


Обурення українців рекламою другого сезону серіалу “Вікінги: Вальгалла“ і реакція нашого міністерства культури спонукала кінокомпанію прибрати ганебний рядок про київського князя, “правителя північної росії” – про це минулого тижня повідомляли ЗМІ. Також нагадували, що з часів, описаних у стрічці, до створення росії залишалося ще кілька століть. Але скандал не обмежився лише невіглаством історичних консультантів Netflix: одну з головних ролей у “Вікінгах“, доньку Ярослава Мудрого, грає російська акторка Софья Лєбєдєва.


Netflix розпочала зйомки за її участю в березні цього року – тобто, вже після того, як про геноцид рф проти України було більш, ніж відомо. Як і те, що західний шоубіз поспішав дистанціюватися від діячів російської культури, з ними розривали контракти. Єдиною умовою продовження співпраці був публічний осуд війни артистами. Проте, жодної заяви з приводу ні сама Софья, ні її представники досі не зробили. Так само не коментує присутність Лєбєдєвої в другому сезоні серіалу і сама кінокомпанія.


Тим часом, в усій рекламній продукції “Вікінгів“ героїню, яка стала дружиною норвезького короля Гаральда, продовжують називати саме “російською“ (“russian princess”), та не “руською” принцесою. Тут жодних виправлень зроблено не було. Врешті, перекручене й ім’я князівни, яка насправді була Єлизаветою, а не “Єлєною”. Таке "історичне" кіно побачать глядачі в січні 2023го.



Global Village Home

0 comments
bottom of page