Кінець світу від Обами. Hаразі кіношний
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Кінець світу від Обами. Hаразі кіношний


Життя, як у казці - що далі, то страшніше. Netflix випустив новий фільм "Leave the World Behind” ("Залиш світ позаду"). Продюсери - колишнє перше подружжя США.


Підкупив список акторів - Julia Roberts, Ethan Hawke, Kevin Bacon. Дивний формат, щось на зразок Стівена Кінга чи старий добрий Хічкок. Апокаліптична історія про родину, що вирішила провести кілька днів біля океану, вирвавшись з Нью Йорка до маленького містечка на узбережжі.


Моторошні речі почали відбуватись з першого дня - на пляж врізався великий вантажний корабель, наче кит, що викинувся на берег без причини. Корабель називається "Білий Лев". Цікава деталь- корабель з такою назвою існував в 1619 році і привіз перших африканців у Вірджинію, це стало початком рабства в колоніальній історії США.


Згодом пішли олені і птахи, що поводилися дивно, наче відчуваючи щось в природі. Потім - blackout, пропадає звʼязок, електрика, Інтернет, безшоферні Тесли скоюють самовбивство на трасі, літаки падають, наче осліплені птахи, підліток має всі симптоми радіаційного отруєння і втрачає зуби просто на очах. Паніка, люди не розуміють, що відбувається.


На закінчення - жодного happy end'a, (що є дуже екстраординарним для Голлівудa), а лише ядерний гриб над Нью Йорком, і натяки про підступних чи то корейців, чи то китайців…


Але найбільшим сюрпризом виявилися імена продюсерів - Барак i Мішель Обама! Оце дійсно бомба…. Особливо, на тлі нещодавніх повідомлень про серйозну кібератаку з Китаю на США. Вони пристрілюються і вивчають реакцію світу, що очевидно.


То ж фільм, мʼяко кажучи, дуже неоднозначний. Попередження? Виклик? "A ми знаємо більше, ніж ви"! Відверте глузування - що б ви не робили, все одно всім кінець?

І чому це йде від колишнього президента, що дійсно знає багато, а зробив для занурення світу в бедлам ще більше… І котрий досі неофіційно президентує у Білому Домі і має в руках мотузки до багатьох політичних та фінансових маріонеток того світу, котрий він пропонує "залишити позаду".


Моторошне видовище і неприємне відчуття , що над нами знову проводять експеримент. І продюсери цього чорного жарту просто відверто знущаються з нас, залишаючи багато запитань без відповідей.


Чи просто готують нам свою помсту - страву, що, зазвичай, подається холодною ?

До речі, дизайн приватного бункера-сховища в кінці просто суперовий. Певно, архітектор дістав відповідну рекламу і тепер без роботи не залишиться. Не здивуюсь, що його фірмою теж володіють Обами, і після фільму замовлень буде купа.


Пора копати криївки...


А колишня красунечка Джулія там чомусь виглядає так, ніби вже пережила не одну Хіросіму…



Оксана Давида, США


Фото: Oksana Davyda



1 comment
bottom of page