"На Західному фронті без..."
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"На Західному фронті без..."



"Українці - герої! Переможете вже скоро! Ми з вами всім серцем!". Дуже глибоко стурбованим по самі не можу.


В сухому залишку на початок четвертого місяця війни маємо – що? Арестовича в ролі здутого Кашпіровського, тривожні новини не лише з фронту і стабільність хіба що в одному – Захід з нами найбільше на словах. Бо лендліз, якому вже 100 разів проспівали осанну бідонопоклонники по обидва береги океану, запрацює в кращому випадку лише через місяць. Плюс знаючі люди (як-от військовий експерт Олег Жданов) кажуть, що по тих видах озброєння, які в ньому не прописані, але вкрай необхідні на фронті, ще треба: а)домовлятися окремо; б) потім підписувати угоди на рівні міністрів оборони. Що теж не протягом тижня. Якого дідька ще не зроблено, спитайте "друга" Джо та інших Столтенбергів.


До речі, про притулок для наших в Америці: нема довідки про вакцинацію – через кордон не пустять навіть до родини, ось така "пільга" для українців, перевірено. Зате нелегалів до США через мексиканський кордон – тисячами щодня, без жодних довідок чи безпекових перевірок, прошу дуже. Плюс безкоштовні мобільні телефони, 400 доларів на картку (щоб мали за що "трави" купити?) і поселення в пристойних готелях за гроші платників податків. Так, це все для громадян, в чиїх країнах війни нема, НЕ для українців – з тих на кордоні все спитають і нічого за дякую не дадуть. Крім того, повинні мати приватного спонсора, який за них заплатить. Поки нелегалів спонсорує американська держава.

Тим часом, пекло на нашому Сході, це й без експертів зрозуміло, – не лише через перевагу ворога в артилерії та ванях на фарш, але й в дуже нерівних силах в повітрі. Лише один приклад: рискальські літаки супроводжує літаючий радар, який наводить їх на ціль. Наші літаки таку ціль «виглядають» без жодних радарів, вони ще тільки мають надійти на озброєння (коли?). Трагічно незахищене небо ще з перших днів війни. Щось у ЄС та Вашингтоні на цю тему вирішили? Теж нічого, крім, хіба що, дебільних "передовиць" в "NYTimes" з лейтмотивом "не тратьте, куме, сили, віддайте їм Донбас".


Аж допіру з третьої спроби США перекрили рф можливість обслуговувати зовнішній борг, і зараз в них технічний дефолт. Яким російський мінфін, даруйте, підтерся, бо ця "ложка" дорога була би "до обіду", або ж 2 місяці тому, коли дефолт реально міг вплинути на перебіг війни. А не тоді, коли кремль встиг наварити мільярдів профіциту на енергоносіях і змусити 20 країн ЄС проводити оплату в рублях.


І з жодної спроби – викинути чмоzzqalів з Інтернету. Бо вони, чого доброго, можуть надто образитися, аби не вийшло якої халепи загалом ситенько собі спокійному Заходові. Тож пуйло може й надалі зомбувати публіку на всіх широтах. Зокрема, й у наших Маріуполі та Херсоні, де вже їздять по вулицях величезні пересувні телевізори, транслюють ОНЛАЙН набряклий писок захарової (зловживає) та її облізлого шефа. Перекрили б окупантам мережу – важко переоцінити, як би це позначилося не лише на інформаційному фронті.


Тож залишаймося реалістами: перемагати будемо, все ж таки, самі, нескоро і точно не всім цивілізованим миром, який в останні тижні різко увімкнув задню. Хоч він її увімкненою й раніше тримав, узагалі-то.


Позитив у цьому, попри все, є: знаємо, наскільки на Заході бояться чмоzzqalів. Уявіть собі, як будуть ставитися до тих, хто таки витре берці об їхній триколор.



Global Village Home


0 comments
bottom of page