Поганий смак "the" поруч з Україною
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Поганий смак "the" поруч з Україною


Допоможемо американським видавцям опанувати прапопис назви нашої держави англійською!


Ніби й дрібниця, на перший погляд, але мені не все одно: скільки можна ліпити артикль "the" поруч з Ukraine?!


На другому році російської агресії тенденція в США продовжується. Онлайн-видавництво з Лас-Вегаса https://www.rocketkitchendeals.com/ вирішило хайпанути на модній українській темі і надрукувати електронну книгу рецептів наших страв. Смачні красиві фото, хоч одразу різонули їхні "pierogiЄ поруч з апетитною картинкою вареників. Годі знати, чи з польської скалькували, чи з російських "пірогов".

Та що обурює - це обкладинка із заголовком "The Ukraine" Cookbook. Малося на увазі "Українська куховарська книга", якщо в перекладі.


Створили збірку люди, знайомі з моєю рідною кухнею, виглядає, опосередковано, не схоже, що то наших діаспорників справа. Автори, втім, і з англійською граматикою на "Ви", сідай, "2"!



Правильно - "Ukrainian Cookbook", а не як у Вегасі намалювали. Не здивуюся, коли за тим видавництвом стоять якісь російськомовні рєбята, мабуть, не в курсі, що вживання артикля щодо України – грубезна помилка і хамство.


Або й ще гірше – чудово знали, але навмисне написали, як є. Згодовуючи читачам разом з борщем бажаний східним сусідам наратив про Україну, ніби частину чогось (бо визначає те кляте "the"!), а не самостійну країну. Відвикайте, пані і панове - жодних артиклів поруч з Україною. Листа їм уже відправила:


Dear Rocketkitchen Team,

Your ad on Ukrainian cuisine book contains a significant mistake, which is also offensive to Ukrainians. In particular, the title of the book is The Ukraine Cookbook. Nobody uses the article "the" with the name of my country anymore! Please, correct this mistake and write the title of the book in accordance with the proper grammar standards.

Thank you.

Sincerely,

Lyudmyla Pustelnyk


Хто теж має бажання допомогти видавцям збірки рецептів виправити її заголовок, можете скористатися текстом вище як шаблоном. А відправити його можна за цим посиланням, натиснувши на Contact us внизу сторінки: https://www.rocketkitchendeals.com/landing.php?pid=2102&upsg=ext&sid=AK1215&tb=1683010800&fbclid=IwAR3gHK3YQX0E_nLHKpTFqfJfJbDFslvlIQ5vZhiqeg9vyBiTsw1ptWLUSdo



Людмила Пустельник, Global Village Home




0 comments
bottom of page