Родичі України
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Родичі України



З трьох, більше та менше літер.


ООН – немолода вуйна в маразмі зі вставною щелепою. Їй постійно випадає з рота просто в каву, але всі за столом чемно вдають, ніби то вершки по поверхні плавають. Цьотка любить просторікувати про мораль та відповідальність. Багата нероба, натякає, що дасть грошей, але натомість тратить на нові щелепи.

НАТО – і собі немолодий вуйко, теж має вставну щелепу. Тільки вона в нього краще тримається. Любить грюкнути кулаком по столі і погрозити паскудникам, що натягне їх по самий Салехард. Ага. Тим часом, сестри з Литви та Естонії вчора телефонували, що "тріпло він рідкісне! Казав, що поможе, коли раптом що, а сам у кущах відсиджується зі своїм запором вже котрий місяць".

ЄС – переважно, хитродупі дво- і троюрідні кузени і кузини. Люблять морочити голову сімома п’ятницями на тиждень. То "чекаємо тебе в Брюсселі вже завтра!", то "ні, ще почекай".

Серед них є різні. Брат Яцек з Варшави, класний, вже півроку гостить в себе твоїх дітей. А кузен Ганс з Берліна відірвав від серця черствого прецля і переконує, що це "дуже велика допомога". Кузен Маня (Еммануель), той взагалі прислав морожену жабу і сказав, що вона і є сало, "а-ля парізьєн".


(Щоб вона тобі, як у казці - замість царівни, і тільки з такою секс!).

Ватикан – раніше дуже шанований родич, тепер – Бог його зна. Любить втирати всім про любов, в т.ч. й до паскудників. Делікатно кажучи, викликає подив.

ОБСЄ – метушлива тітка, всюди її повно. Постійно розмахує руками і багато говорить, не переймаючись, слухає хтось її балаканини, чи ні. Тримає фірму з виробництва туалетного паперу, бренд називається "Безпекові гарантії ОБСЄ".

Вся ця рідня любить зібратися в тебе за столом пожерти на халяву борщу з варениками. Після чого в них починається спільний акт групової стурбованості, дуже глибокої. Безсоромно займаються нею на очах одне в одного; гидотне видовище, звичайно. Їм від того стає легше, а як тобі, їм не дуже свербить. Але родичів, як відомо, не обирають. Так і живемо.



Global Village Home





0 comments
bottom of page