Хроніки "зрадопартнерства"
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Хроніки "зрадопартнерства"


План надати Києву літаки-винищувачі ще в перші дні після 24.02.2022 р. - адміністрація Байдена відхилила "у короткий термін". Як Україну кидали під російські танки - оприлюднено в ЗМІ.


"Media Matters for America” (шоу Такера Карсона) від 24 лютого 2022, Ерік Прінс, колишній радник в адміністорації Трампа: - Усі ці літаки можна було надати українцям за програмою ленд-лізу, як американські льотчики з’явилися під час Першої світової війни у Франції, щоб допомогти їй воювати з німцями.


Так само, як американські пілоти з’явилися в Британії, щоб допомогти вести битву за Британію. Подібно до того, як американські пілоти з’явилися, щоб битися з японцями над Японією – над Китаєм на "літаючих тиграх", могли наслідувати та сама модель. І, повірте мені, якби 140 колишніх американських бойових літаків з’явилися з добре керованими, агресивними пілотами-хижаками, повірте мені, Путін не вторгся б, тому що він не очікував такого стримування. Тому що йому потрібна перевага в повітрі, тому він перекинув війська в аеропорт на захід від Києва, щоб спробувати захопити столицю (виділено Global Village Home - ред.).


Чинна модель є провалом мислення адміністрації [Байдена]. Я надав концепцію адміністрації ще на початку грудня, і вони просто не хочуть думати нестандартно. Це справді засмучує. І тому зараз такі зміни відбуваюттся у цій війні, ми, звичайно, не хочемо посилати війська. Але, заради Бога, це слід було зупинити, перш ніж воно взагалі почалося. ………………………………………………………………………………………….. “Daily Mail” від 4 березня 2022 Засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс заявив у п'ятницю, що він поширив свій план наприкінці минулого року.

"Повітряна сила запобігла б цій агресії", — сказав він DailyMail.com Йдеться про відправку застарілих бойових літаків ВПС США в Україну, а не на сміттєзвалище. Використання пілотів у відставці дозволило б уникнути відправки будь-якого нинішнього американського персоналу в бій з Росією - про що Вашингтон заявив, що не буде робити.

Прінс сказав, що його план був "в короткий термін" відхилений. За його словами, ВПС Сполучених Штатів щороку виводять з експлуатації сотні бойових літаків, які можуть мати вирішальне значення для України в її боротьбі з російськими загарбниками. Минулого року він оприлюднив план, який передбачав відправити десятки звільнених винищувачів F-16 і танкери-заправники для посилення сил оборони України та змусити Росію двічі подумати про атаку.


Цей план був змодельований за програмою ленд-лізу, яку використовували США для відправки зброї до Британії під час Другої світової війни, до того, як США вступили в конфлікт, з відшкодуванням допомоги в натуральній формі. "Повітряна сила запобігла б цій агресії з самого початку", — сказав засновник Blackwater. І додав, що: "Це все ще може запобігти повному знищенню міст України та їхніх відважних цивільних захисників".


Цього тижня питання повернулося на перший план. Головний удар російських сил вторгнення – 40-мильна колона бронетехніки та вантажівок – здається, зупинилася на шляху до столиці України Києва, що викликало заклики США надіслати допомогу для її знищення.


А президент України Володимир Зеленський у четвер повторив своє прохання створити безпольотну зону НАТО для захисту його країни від російської авіації – лише для того, щоб через день це було відхилено. …………………………………………………………………………………………….. «Business insider”

У 2020 році Ерік Прінс представив плани щодо приватної армії, укомплектованої колишніми українськими ветеранами бойових дій. Декілька підприємств Прінса, включених до його пропозиції на 10 мільярдів доларів, вимагали схвалення українського уряду.

"Якби минуло ще чотири роки президенства Трампа, Ерік, ймовірно, завершив би угоду", — сказав журналові Time колишній український радник.


Згідно з новим розслідуванням Time, у 2020 році засновник Blackwater Ерік Прінс представив плани найняти українських ветеранів бойових дій і придбати військово-промисловий комплекс країни, щоб створити приватну армію вартістю 10 мільярдів доларів.


Колишній морський котик створив "дорожню карту", в якій детально описує свої цілі щодо придбання заводів в Україні, які виробляють двигуни для винищувачів і гелікоптерів, а також будівництва заводів з виробництва боєприпасів у країні та об’єднання провідних українських аерокосмічних і авіаційних компаній, щоб конкурувати з Boeing і Airbus. , повідомили у виданні.


Повний план Прінса, отриманий Time, датується червнем 2020 року і є одним із його найамбітніших підприємств у довгій кар’єрі пошуку та створення суперечливої оборонної інфраструктури, повідомляє журнал. Документи, отримані виданням, показують, що бажане підприємство Прінса дало йому ключову роль у військовій промисловості України на тлі постійного конфлікту з сусідньою Росією.

Декілька пропозицій вимагали схвалення українського уряду, у тому числі та про створення нової приватної військової компанії, укомплектованої ветеранами конфлікту, що триває на сході України, повідомляє журнал. ………………………………………………………………………………………………. «Atlantic Council”, квітня 2023 (Це лівацьке об’єднання під егідою демократів, але навіть вони (!!!) визнають неадекватність адміністрації Байдена та Заходу у реакції на війну в Україні):

Три логічні недоліки все ще заважають Заходу прийняти історичний виклик Україні.

Перший логічний недолік полягає в тому, що Захід повинен стримуватися, щоб не спровокувати більш ескалаційну відповідь з боку Путіна, включно з використанням тактичної ядерної зброї. Правда, як показує досвід, полягає в тому, що лише чітка демонстрація рішучості стримує деспотів.


По-друге, Сполученим Штатам необхідно скоротити свої зобов’язання в Європі, щоб подолати більший глобальний виклик Китаю. Правда полягає в тому, що ці змагання нероздільні, як підкреслила нещодавня зустріч Путіна з китайським лідером Сі Цзіньпіном у Москві.


По-третє, саме перспектива розширення НАТО спонукала Путіна напасти на Україну. Правда полягає в тому, що Путіна спровокувала нездатність розширити таку гарантію безпеки — гарантію, яка зберігала безпеку в інших країнах колишнього радянського блоку та більшій частині Європи. ………………………………………………………………………………………

"Експресo TV”, 2014:

Канада пропонувала Україні кілька десятків винищувачів F-18 для участі в АТО

Про це заявив колишній заступник міністра оборони Леонід Поляков, пише Еспресо.TV з посиланням на УНН.

За його словами, Міністерство оборони відмовилось від літаків через дорогу експлуатацію і неможливість швидко перевчити пілотів.




Оксана Давида (Oksana Davyda)


Фото: Юрій Блажкевич

2 comments
bottom of page