"Океан Ельзи" здався без бою?
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"Океан Ельзи" здався без бою?



Коли анонс його гастрольного туру в США та Канаді з'явився на сайті організації, відомої промоутерством рашистів.


Раніше думала, що пісня "Скажи мені, чому не можу?" – це алегорія про імпотента-початківця. Але там глибший зміст – про "неможість" нашого шоубізу без російського, від слова "навітьпідчасвійни". Адже гастролі культового гурту в Північній Америці організовує та сама контора, що привозить до США та Канади артистів з рф, які схвалюють війну в Україні. Нонна Грішаєва чи театр Рибнікова з його "Юноною і Авось", обоє не проти вбивств українців – наші з ними на одному гектарі, віртуальному. Мова про продюсерський центр "Event-cartel" з ним, виглядає, ок мати справу і Святославу Вакарчуку, і Джамалі, як свідчать їхні афіші на сайті "картеля". Що вже про "95 квартал" казати! Теж було.


(Писала на тему раніше, див. <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php..." width="500" height="799" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>


Тому, по щирості, вже трохи лячно гортати "картельну" сторінку – яка наступна українська зірка з патентованою патріотичною позицією не погребує зіпсувати собі карму? (https://eventcartel.com/ru/events/okean-elzy-help-for-ukraine-us-and-canada-2023-tour-buy-tickets-204/ ). Побажавши закалимити з рускоязичнимі бруклінськими "рєбятамі". Вони дають заробити також і росіянам, щоб ті мали з чого відрахувати на підтримку армії-агресора. І нашим, і вашим, і Богу свічка, і пуйлу трохи "зелені" – всі задоволені. Невже всі без винятку?


Дико й ганебно. Як будь-яка співпраця з тими, хто співпрацює з ворогом, даруйте за тавтологію. Надто, під час пекельної фази війни.


"Зупинитися вчасно. Все ясно" – дуже символічний рядок з ще одного хіта "Океану...", "Я не здамся без бою".


Всього за тиждень перед гастролями гурту наприкінці квітня той самий "картель" прийматиме дует зрадників В.Данильця і В.Мойсеєнка, "кроликів". Зараз живуть у москві, а привезуть американській публіці шоу "Смєх до коліков от вєсьолих кроліков". Щоб діаспорна публіка вдоволено поіржала з улюблених "юморістов" Медведчука, з його корпоративів та телеканалів раніше не вилазили.


Я не порівнюю тих та інших. "Кролі" – банальні заробітчани, їм гроші ніколи не пахнули. "Океан..." же концертуватиме на підтримку України.


Те саме, до речі, робитимуть навесні в США Вєрка Сердючка і гурт Hardkiss – але не плямуючи своїх репутацій зв’язками із сумнівними посередниками. Бо Андрій Данилко і Юлія Саніна працюють з агенціями, які не мають справ з рашистами. Таких, уявіть собі, в Америці не бракує, і Гугл, і навколомузична тусовка про них знають.


Сумнівно у цьому контексті, що не знає Джамала. Про те, що її тур організує "картель", заляпаний русміровцами, співачці, прочитавши мій січневий допис на Фейсбуці, вказали українські політики, в т.ч. й земляки з Криму. "Можливо, Джамала просто не в курсі, хто влаштовує її тур?" – писали мені не пошту.


Та ні, все вона чудово знає і знала. Анонс її концертів, як і раніше – на сайті "картелю", нічого не змінилося. А до кінця року – побачите! – ще якась наша селебріті візьме та й вляпається в шоубізінтим зі згаданою конторою. Скажіть мені, чому вони не можуть?...


P.S. Сила Інтернет-розголосу в дії: через 18 годин після цієї публікації до мене звернулася Вікторія Хоменко, менеджер гурту. Ось її повідомлення: "Картель" не є організатором туру "Океану Ельзи" і взагалі не має стосунку до наших концертів, не продає квитки тощо. Організатор - ізраїльська агенція. Зараз з організатором з'ясовуємо, чому на цьому сайті розміщена інформація".


Сьогодні з сайту "картеля" зникла афіша "Океану Ельзи", яку там можна було бачити ще вчора. Global Village Home повідомить про розвиток подій.



Людмила Пустельник, Global Village Home




1 comment
bottom of page