Міністр оборони Латвії: "Захід не має права тиснути на Україну щодо перемовин з рф"
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Міністр оборони Латвії: "Захід не має права тиснути на Україну щодо перемовин з рф"


Артіс Пабрікс: "Не вимагайти зупинити війну в того, хто її не розпочав".


The Wall Street Journal цитує керівника оборонного відомства Латвії: “Ми, як Захід, повинні бути надзвичайно обережними, щоб не тиснути на Україну, бо ми знаємо, що цю війну розпочала росія. І що цю війну можна закінчити протягом хвилини, якщо росія просто вирішить її закінчити".


Видання також наводить слова неназваних "політиків зі східних та північних європейських країн", які наголошують, що публічний тиск щодо перемовин може зашкодити Україні і спрацювати на користь російських цілей розколоти міжнародну підтримку нашої країни.


“Ми повинні [чітко] говорити про ціну миру, якщо війна закінчується зараз", - заявив один з балтійських політиків. - "Месидж, який отримають таким чином українці, це те, що їхня боротьба була безглуздою. Натомість, росія отримає інший месидж: що в неї є час перезавантажитися і відбудуватися економічно. Ніхто не вірить, що росія зупиниться, поки не досягне своєї стратегічної мети".


На своїй Фейсбук-сторінці Артіс Пабрікс також відреагував на обстріл двома російськими ракетами території Польщі 15 листопада, внаслідок чого загинули двоє цивільних громадян цієї країни: ""Навмисно чи несвідомо спричинили - ця ситуація неприпустима. Однією з можливостей, на мою думку, була б домовленість між державами-членами NATO та Польщею про надання додаткової ППО, в тому числі для частини української території.


Мої співчуття польським побратимам по зброї. Злочинний російський режим вдарив ракетами не лише по цивільних українцях, але також по території НАТО в Польщі. Латвія стоїть пліч-о-пліч з польськими друзями і засуджує цей злочин".




Global Village Home




0 comments
bottom of page