Розслабилися? То отримуйте! Або "наші Судети"
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Розслабилися? То отримуйте! Або "наші Судети"

Updated: Feb 15, 2022



Якби вчасно дали по руках за Крим і Донбас, не довелося б сьогодні “попереджати” про чергову дату нападу Путіна на Україну.


Його у такий спосіб не стримують, ні – лише збуджують більший апетит. Котрий місяць поспіль кішки-мишки Заходу з агресором, кожен впевнений, що кішка – саме він. З Путіним зрозуміло. Але тупання артритною ніжкою Байдена – ще хтось, крім нього, думає, що це грізно? Невже в Україні сподіваються, ніби Вашингтон з Брюсселем та іншими ООНами серйозно бажають стримати РФ? Хотіли б – давно вже зупинили б.

Мантри Вашингтона, що Путін ось-ось нападе, а той – все ні, в нас перекладають як “американці на кроки випереджують росіян, повідомляючи про їхні вже точно завтрашні плани. Тому жоден Ваня на танку досі не перетнув наш кордон”. Коли ж раптом, то санціями по пиці я-а-ак вріжуть! Тобто щиро, як виглядає, і досі вірять, що США у такий спосіб обмежують Москву.


Ситуація загалом нагадує поради жінкам з бандитських 90х: коли гвалтують, то намагайтеся розслабитися і отримати задоволення. Тоді є шанси, що відморозок не тільки живою відпустить – навіть щелепу на прощання не зламає. Колективний Захід протягом останніх трьох місяців – це така собі “задоволена” петербургським гопником страждалиця. Той робить свою справу, вона ж переконує себе й інших, що все... Не те, щоб повністю гаразд, але ж... Гопник знає, що йому після акту в підворітні може бути ой-ой-ой. Точніше, це вона знає, що він, мабуть, про cанкції знає, але що там покидьок знає насправді – цього ніхто не знає. Виходячи з такої “логіки”, е-е-е – це вже не зовсім згвалтування, правда ж?


Погрожування Вашингтона Путіну міфічними санкціями “після”, але в жодному разі не “до”, превентивними, як варто би, плюс щоденні повідомлення різних розвідок про дату нападу – це не залякувати агресора і не стримувати, ні. Це йому підігравати, цинічно й на голубом глазу.


Судети зустріли "визволителів".

Евакуація співробітників посольств і скасування авіаційного сполучення з Києвом – вже відверте заохочування нахабніти ще більше. Жіночка під гопником не просто розслабилася, в неї стався оргазм, і не симулює.

Тим часом, Байденів радник з нацбезпеки Дж. Салліван каже: щойно Путін щось зробить, буде йому за це розплата. Яка?

Ніби того, що вже зробив, не досить. Ніхто не зауважив, що з порядку денного Вашингтона непомітно зникли теми анексованого Криму і загарбаного Донбасу? Про ці злочини РФ вже ніхто не нагадує, хоч варто б. Натомість про війну як не тепер, то в четвер – щодня. Що москву відріжуть від світових банків, теж мови нема. Навряд чи станеться таке “обрізання” навіть, якщо рускій ваня на танку... Далі за текстом.

Iсторія нічому не вчить очманiлий від власних дипломатичних ігор Захід. Там надто швидко забули, що Гітлер не лише не вдавився Судетами, але й всього через рік після їхнього захоплення вдерся до Чехословаччини. У них теж був свій “нормандський формат” – вирішували Англія, Франція, Італія та Німеччина. Долю Судетів, їх домовилися передати німцям – щоб Гітлер далі не посунув, задобрювали агресора – обговорювали без участі Чехословаччини. Її на перемовини не запросили, так країна втратила 20% території і чверть населення.

Нічого не нагадує? “Ні слова про Україну без України”, авжеж.

Вслід за Чехословаччиною, як відомо – Польща. Тій, було, теж багато повторювали про повагу до її територіальної цілісності та інше бла-бла-бла про суверенітет. Великобританія – дежа вю! – навіть пропонувала військову допомогу.

До речі, “свої” Китай і Тайвань в 1939му теж на місці: союзник фашистської Німеччини, Італія, в березні захопила Албанію. З приводу чого світові демократії хіба-що в пресі трохи погаласували, але недовго. Скільки там тієї Тайвані... Тьху, Албанії.


Всі ці екскурси в минуле до того, що хамло треба зупиняти одразу й рішуче. А не танцювати навколо з обіцянками показати кузьчину матір. Тим більше, коли гопник вже давно показує всім не просто середнього пальця, а те, що тим пальцем цнотливо символізують.


Людмила Пустельник, Global Village Home

Фото: https://wikipedia.com (Судети зустрічають "визволителів"), https://www.svoboda.org/


0 comments
bottom of page