"Хто винен? - Невістка". Або “кучмізм часів Зеленського”
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

"Хто винен? - Невістка". Або “кучмізм часів Зеленського”


Ми це ще за Леоніда-2 проходили - коли летіли голови чиновників, неугодних керівникові ОП. Історія повторюється.

Кожен порядний патріот вже тижнів два як знає, що це конгресвумен зі США Вікторія Спартц “винна” в підіграванні путіну. Бо її лист до нашої влади про ймовірну корупцію на американській зброї і А. Єрмака, московського агента, е-е, “працює на ворожий наратив”. Іншими словами, створює дискомфорт владі й США, й України. Наша влада відреагувала – зміцненням позицій Єрмака, як ніколи. Баканов (СБУ) і Венедіктова (Гепрокуратура) – “всьо”. Пояснення для загалу: бо надто багато розвелося зрадників і шпигунів у структурах, якими керували. Гм... Про те, що купа наших есбеушників працювали на москву “не знали” цілих п’ять місяців війни, до оприлюднення доленосного листа Спартц?! “Безпека”, одначе... Чи “забули”, що дружина Баканова має паспорт рф? Її епопея з виходом з російського громадянства тягнеться вже роками.

Дивні діла твої. Та не Господи – Володимире.

Обидва в.о. шефа СБУ та Генпрокуратури, Малюк та Симоненко – добрі друзі керівника ОП Єрмака. В цьому відношенні нічого нового під українським місяцем не сталося: Л.Кучма, було, теж формував команду за принципом особистої до глави держави лояльності. Щойно одні лояльні починали гризтися з іншими, котрихось із них позбувалися. Чи то пак, не стільки між собою лаятися, як переходити дорогу керівникові ОП. Тоді, щоправда, АП – адміністрації президента, а Єрмаком при Леонідові працював, як відомо, Медведчук. Його люди рано чи пізно втрапляли на посади ключових силовиків країни – історія повторюється, традиційна українська вертикаль.

А що там громадська думка? За Кучми її мали в носі, за Зеленського, принаймні, намагаються робити вигляд, що дослухаються. Звільнення президентського друга дитинства Баканова і непопулярної в народі Генпрокурорки – така собі спроба вгамувати пристрасті навколо скандалу, викликаного листом Спартц. Дивіться, мовляв, як чистимо владні лави.

Ефект, щоправда, з точністю до навпаки наразі. Хоч би й тому, що Інтернет у всіх нормально працює, у відкритому доступі повно інформації про російські зв’язки Єрмака . В т.ч. й інтимні. Дама серця Єрмака – родичка російського мільярдера Валерія Пономарьова, члена совєта фєдєрациї рф. В петербурзі, рідному місті кремлівського фюрера, (ок, вважаймо, просто збіг) досі мешкає рідна тітка глави ОП, сестра його мами. Про бізнес-контакти Єрмака з росією, в т.ч. й після 2014го, вже й згадувати непристойно.

Хіба що Зеленський скоро ще більше здивує – і вслід за недоесбістом Бакановим гучно звільнить свого “Медведчука”. Демонструючи суспільству, що вже опанував мистецтво багатоходовки. Але поки що в українському політичному скандалі “винна невістка", В.Спартц.




Global Village Home


Фото: https://bbc.com


0 comments
bottom of page