12річна українка вдруге потрапила до Книги рекордів Гіннеса
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

12річна українка вдруге потрапила до Книги рекордів Гіннеса



Софія Тепла, унікальна гімнастка з Одещини, знову потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Про це повідомила на своїй Фейсбук сторінці мама спортсменки Марина:


"Трішки часу довелось тримати інтригу, бо офіційні представники Великобританії дуже прискіпливо оцінювали виконання вправи. І ось, нарешті, підтвердження і вручення сертифіката.

Софія виконала відтискання від підлоги у потрійній гімнастичній складці лише на самих руках 21 раз протягом всього 30 секунд. У спробі було 23 рази, але перший їй не зарахували, а також одне відтискання на 16му разі, як з'ясувалось, було неповним.

Але навіть 21 раз - це багато, адже минулий світовий рекорд становив 12 разів.

Загалом же Софія може відтиснутися так близько 40 разів.


Софія наймолодша українка і перша дитина в нашій країні, яка потрапила до книги рекордів Гіннеса. А тепер ще й двічі!!!



Пишаюсь тобою, наша донечко!


Поки Софія їде в автобусі на Келих Європи до Афін у Грецію, українські новини усюди транслюють її рекорд та безперервно дзвонять журналісти.


Не знаю, як би почувалася інша дитина чи доросла людина за такого ажіотажу, але вона усю дорогу плете гачком мені купальника, наче нічого не сталося. Каже, "як добре, що ми в дорозі, й не потрібно усім розповідати про рекорд". Вона не любить публічності, а я пишаюсь тим, що вона все сприймає саме так.


Правду кажуть, що ті хто досяг висот своєю працею, не будуть цим хизуватися... Софія залишається звичайною дитиною, а я цьому дуже радію".



Facebook


Марина Тепла (Marina Teplaya)


Фото: Marina Teplaya

0 comments
bottom of page