Kyiv, not "Kiev"! "Історичне" звернення Дж. Байдена
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Kyiv, not "Kiev"! "Історичне" звернення Дж. Байдена



Вчіться називати столицю моєї країни правильно, пане очільнику США. І прізвище Zelenskyi пишеться з великої літери, а не з малої, як чомусь намалювали в титрах до Джозефового спічу до американської нації. (Невже навмисне?).


Враження від промови номер раз, що деменція притуплює не лише мозкову діяльність, але й зір. Треба було, аби спалахнуло ще й в Ізраїлі, щоби Байден, нарешті, побачив загрози для світу від російської війни в Україні. І назвав речі своїми іменами, як-от путіна терористом з імперсько-радянськими амбіціями. Що подібним злочинцям, як він і хамас, поступок бути не може і т.д.


А перед тим два роки?... Гурманам рожевих шмарклів, які зараз строчать подячні коментарі Джо «за допомогу», нагадаю його ж слова навесні 2022го – що не треба принижувати росію, нервувати путіна і т.д. Тепер конвертуйте ці балачки в сотні тисяч українських життів, яких уже не повернеш. Бо вчасно назвати звіра звіром, потрібний сигнал вільному світові – теж дієва зброя на війні, не менш ефективна, ніж АТАСМS’и.


Висновок 2: 100 мільярдів, які проситиме в Конгресу для України та Ізраїля, це не лише для України та Ізраїля. Також для Тайваня і "зміцнення кордону США з Мексикою". Про останнє – нижче, там свій хамас, без жартів.


Інше питання, сумне - які астрономічні пиляння бюджетів вчергове стануться у Вашингтоні та Києві під галас рекордної допомоги.


Також не факт, що її проголосують! Це лише запит президента США, не закон, радіти рано. Тим більше, зважаючи на довгограючу "спікеріаду" в Конгресі, там уже котрий тиждень не можуть вибрати речника.


Але хто би на такі дрібниці зважав, коли до президентських виборів у США – всього нічого, а шансів їх виграти в Байдена навіть не нуль, а цілих два, як після цифри 1 у вже згаданому запиті. Піар – важнєйшеє із іскуств. Тим більше, на такій вдячній темі, як війна.


Ще трохи цифр, про які в зверненні сказано не було: Ізраїль щорічно отримує від США по 4 мільярди доларів, відповідно до десятирічного меморандуму про порозуміння. Тепер отримає ще й додаткове фінансування.


Але бюджети для Києва і Тель-Авіва навмисне пхають до одного пакета, щоб вдалося обійти обструкцію республіканців-ізоляціоністів у Конгресі. Вони проти продовження допомоги Україні не в останню чергу й через корупційну складову – і ту, що про «яйця Рєзнікова», і щодо діяльності родини Байденів у Києві, про це вже писано-переписано. Ще гірша ситуація з підтримкою України в суспільстві – 55% американців, учасників серпневого опитування CNN, висловилися проти того, щоб Конгрес схвалював кошти для Києва – мовляв, самим гроші потрібні.


Тож 100 мільярдів від "доброго Джо" – тільки ще одна спроба зберігати фейс на тлі кепської гри.


До речі, про "гроші потрібні", які на кордон з Мексикою – не має меж фірмовий байденівський цинізм. Бо через той кордон, який, бачте, зараз будуть "зміцнювати", досі спокійно й безборонно пройшли мільйони нелегалів. Саме завдяки пофігістичній, щоб не сказати "гостинній" до різного непотребу політиці Білого дому. До 4 млн. "гостей" – зареєстровані злочинці. А серед них – увага! – щонайменше кілька тисяч вихідців з Ірану, Афганістану, Лівану та інших друзів хамасу. Терористи під виглядом "біженців з Південної Америки" зайшли до США - ніхто ж не перевіряв! Вже сьогодні ФБР говорить про реальну загрозу внутрішнього тероризму на території країни. Спасибі товаришу Байдену за наше все.


Насамкінець: під час перегляду його промови аж тапки свербіли запустити ними по безвинному екрану комп’ютера. Щоразу, як Джо вперто повторював російське "Kiev" замість Київ – на другому році великої війни пора би хоч одне правильно затямити.



Людмила Пустельник, Global Village Home


Фото: https://cnn.com


0 comments
bottom of page