Як Захід [не]скасував російську культуру
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Як Захід [не]скасував російську культуру


Поки "цивілізований світ" остаточно не відмовиться від російського маскульту, в т.ч. прибутків від їхнього за кордоном споживацтва, дозволу для них подорожувати – воювати з рф доведеться ще довго, і не лише в Україні.


Бо рашн, потрапляючи на очі, має властивість по-канібальськи в’їстися і в мізки. Відтак сита бюргерська публіка ще більше не переймається українськими смертями. Поготів не замислюєтья, що завтра війна може опинитися і на їхньому порозі. Це я не лише в контексті недавнього конкурсу краси "Міс Всесвіт", до участі в якому допустили росіянку. В Україні, у Польщі, ще несліпі люди по світу й діаспора обурювалися – як взагалі таке могло статися?! Дирекція конкурсу мимрила: "Якщо їй до Америки візу відкрили, то можна". Заодно й зневажити цим кроком пам’ять десятків тисяч убитих росією в Україні?! Ще виправдання – "краса поза політикою".

Візи красівим дєвушкам й не лише – питання саме політичне. Нових жертв у цій війні – також.

На фото нижче – міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.Висловлюється категорично проти озвучених, було, планів ЄС скасувати шенген російським громадянам і за збереження місця рф у Радбезі ООН. Каже, що інакше порушиться світова безпекова архітектура (Kronen Zeitung). Це недавнє інтерв’ю, після вже відомих жахів перших тижнів 2023го. Шалленберг не здивував – в його країни з москвою давнє БДСМ.


Інше фото (вгорі) – росіянки Анни Сєлєзньової, американської манекенниці. Не єдиної такої – в модельних агенціях Нью Йорка продовжують працювати десятки моделей, громадянок рф. В т.ч. й після 22.02.2022. Найбільше в агенції Elite Models, на сайті перелічені чинні контракти росіянок.



Спокійно продовжують просувати західні бренди собою, рекламувати світових дизайнерів. Одночасно створюючи потрібний рос.пропаганді наратив: якщо рашн герлз настільки популярні в модному глянці, то не така вже й жахлива їхня країна. Вони ж, мовляв, до війни непричетні. Хороші русс.


На перший погляд ніби не бозна яка справа – ходять діви перед софітами, тримають на замку нафарбовані роти. Ніде ні разу на тему війни рф в Україні, годі знати за що (кого) вони проти. Але не той випадок, коли “від вішалок для одягу політичної позиції вимагати не варто”. Трудівниці подіуму мають десятки тисяч фоловерів по соцмережах. Отже?...

Насамперед від господарів модельного бізнесу – а це дуже грошовита індустрія – мало би прозвучати категоричне “або – або”. Поки решта cвітового шоу-бізу, спорту, оперного чи іншого мистецтва хоч сяк-так, але намагаються позбуватися російських імен, американська (й не тільки) мода робить вигляд, що все ок. Просто красиві жінки, просто красиві речі, до чого тут війна, мовляв? Дайте спокій.

Невже хтось із вас, місс і містери, сподівається, що війна постукає у ваші двері дорогим "лабутеном" на зграбній ніжці, а не берцем п’яного вані? Неблажен, хто так вірує.

Замість того, щоб викурити все рашн з маскульту раз і назавжди, продовжують його купувати. А розплачуються за західний поганий смак українці.



Global Village Home




0 comments
bottom of page