Менеджер ”Океану Ельзи”: ”Не працюємо з жодним ”Картелем”
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Менеджер ”Океану Ельзи”: ”Не працюємо з жодним ”Картелем”



Повідомлення Global Village Home про анонс концертів відомого гурту на сайті нью-йоркської агенції, яка рекламує також артистів-путіністів, отримало несподіване продовження. Майже детективне.


По-перше, з Інтернет-сторінки https://eventcartel.com/ всього протягом доби після першої на тему публікації Global Village Home усунули афіші про гастрольний тур ”Океану Ельзи” в Північній Америці ”Допомога Україні”. Вже наступного дня звідти прибрали й інформацію, вивішену на сайті ще в січні, про концерти в США Джамали ”Як птиця”. Зникло ж те й інше після повідомлення ресурсу, що його читаєте зараз: https://www.globalvillagehome.net/post/%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D0%B0%D0%BD-%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%8F-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B1%D0%BE%D1%8E?fbclid=IwAR0f3FdGUWSr46Hgs_1ZFBc8GryFKC5zO-6H4RumvEzt69khm7_pcWE6Teg


Як уже згадувала, через 18 годин після публікації допису до мене звернулася Вікторія Хоменко, менеджер ”Океану Ельзи”. Вона сказала, що ”Eventcartel” не має жодного стосунку до організації та реклами туру гурту, цим займається ізраїльська агенція ”EGOeast”. Чому ж тоді анонс про виступи команди в США та Канаді друкували на сторінці ”Eventcartel”?


Ось відповідь Вікторії: – Це історія про паразитування на актуальності задля отримання собі трафіку! Як уже говорила, “Картель”, зрозуміло, не працює з нами. Не організовують концерти, не продають квитки. Тобто, жодного стосунку не мають до туру взагалі.


Ми почали з'ясовувати, для чого їм тоді ця інформація про тур, і виявилось, що так роблять для отримання трафіку на свої ресурси! І не вони одні, є ще такі. Уявляєте? Тобто – подія актуальна, дуже популярна, люди шукають в Гуглі інформацію. А такі й подібні їм сайти розміщують у себе повідомлення про подію – щоб через пошуковик просто заводити до себе аудиторію, генерувати трафік. При цьому лінки на квитки на тікетмастер були, бо вони продають!


Скажу відверто – здивована. В Україні подібного ніколи не бачила. Тобто, якщо квитковий оператор продає, то на сайті є інформація з лінком на купівлю саме у нього квитка на подію, це логічно. Але, щоб вести на інших операторів заради трафіку у себе – для мене новинка. Така історія "цікава". Тут показово, що наявність інформації на таких сайтах не означає дотичності до події.

Одночасно Global Village Home звернувся до ”Eventcartel” через чат їхнього сайту – чому поширювали рекламу ”Океану Ельзи”? Наступного дня надійшов лист від представника служби підтримки, який (-а), щоправда, чомусь не вказав (-а) свого імені.


Перше речення листа звучало суперечливо: ”Ми є інформаційною та квитковою компанією, і ми не створюємо і не організовуємо подій, перелічених на нашому сайті з інформаційною метою або ж задля продажу квитків”.


Тобто, компанія – ”квиткова”, але не має на меті продажу квитків. Також ”інформаційна”, але, однак, ”не створює подій задля інформації”.


Далі, власне, була відповідь на запит: ”Часом повідомляємо про події, які, на нашу думку, могли б зацікавити наших користувачів, щоб надати їм інформацію.


Щодо ”Океана Ельзи” – так, ми повідомляли про їхні гастролі аби допомогти поширити інформацію, оскільки ми дуже ПРОУКРАЇНСЬКІ (виділено в тексті ”Eventcartel” – ред.) і підтримуємо все, що могло б допомогти Україні та українцям у їхній боротьбі за свободу.


Нещодавно отримали прохання від організаторів туру прибрати інформацію з сайту, ми виконали це прохання”.


”Проукраїнськість” компанії, тим часом, химерно поєднується з рекламою на її ж сайті російських артистів, відомих лояльним ставленням до путінського режиму і зневажливим, якщо не відверто ворожим, до нашої країни. Це не лише згадувані раніше дует В.Данильця та В.Мойсеєнка (”Кролики”), але й акторка Нонна Грішаєва і композитор Алєксєй Рибніков.


Перша, уродженка Одеси, в жовтні везе до США комедійне шоу ”Двє большиє разніци”. Про війну в Україні висловилася, що через неї почувається ”маленькою заплаканою дівчинкою, яка не хоче, щоб тато карав маму. Навіть, коли мама його зрадила” (https://news.zerkalo.io/world/17847.html). В розумінні, що ”зрадниця” "тата"-росії – це Україна.


Другий, Алєксєй, є засновником театру імені себе, який незабаром виступатиме в американських мегаполісах з рок-оперою Рибнікова ”Юнона і Авось”. Маестро ще радянської доби ніколи не приховував своєї зневаги до західної цивілізації, також в інтерв’ю. Разом з тим, не проти, щоб американська публіка купувала квитки на його виставу.


Про війну сказав, що підтримує ”рішення мого президента путіна, мені не соромно” і завжди буде ”за світ без нацизму” (https://m.vk.com/video-211631095_456239034 ).


Global Village Home попросив ”Eventcartel” прокоментувати присутність на їхньому ресурсі реклами згаданих російських діячів, і чи не заважає це компанії в її "підтримці боротьби українського народу". Чекаємо відповіді.


Насамкінець, дати виступів "Океану Ельзи" в США і квиткові ресурси, з якими гурт співпрацює: 27.04 - Майамі https://bit.ly/3nzfnnL 29.04 Нью-Йорк https://bit.ly/3YU7NlN 07.05 Сіетл https://bit.ly/3Zc0sOF 09.05 Лос-Анджелес https://bit.ly/3Q7uuyU 11.05 Сан-Франциско https://bit.ly/3ILEJHB 13.05 Чикаго https://bit.ly/3GovR8T



Людмила Пустельник, Global Village Home



0 comments
bottom of page