Чоловік на мільйони, екс-керівник Луганщини С.Гайдай
top of page
  • Writer's pictureLyudmyla Pustelnyk

Чоловік на мільйони, екс-керівник Луганщини С.Гайдай

Updated: May 4, 2023



Тепер уже колишній начальник Луганської обласної військової адміністрації, минулого року заробив на цій посаді понад мільйон гривень.


Найбільше - протягом перших місяців повномаштабного вторгнення рф в Україну, лютого й березня: 151 500 та 116 000 грн. відповідно, як свідчить копія довідки про зарплатню чиновника. Її оприлюднила на Фейсбуці громадська активістка Raduga Yulita. Суттєво поповнили бюджет Сергія Гайдая надбавки за доступ до державної таємниці, всього становили понад 130 000 грн. за рік (див. фото нижче).


Пряма мова авторки допису: “У всіх воїнів на передовій поза бліндажем – повний доступ до всіх військових таємниць, і НІХТО НІКОМУ ЗА ЦЕ НЕ ДОПЛАЧУЄ! У кожного бухгалтера доступ до таємниці кабінету платника – ніхто не буде за це просити надбавку. Країна окупована хамами, циніками і мародерами. "Януковщина"”.



Юрист Віталій Погосян (Vitalik Pogosyan) поділився з приводу інформацією про згадане коштовне доповнення до зарплати п.Гайдая: “Надбавка за доступ до державної таємниці передбачена положенням від 15.05.1994 затвердженого Кабінетом міністрів, і встановлюється в розмірі 10%. Ось тільки не всім особам, які мають такий доступ, ця надбавка надається: бійцям на передовій - ні, чиновникам в кабінетах - так. Навіть в кримінальному судочинстві суддя чи прокурор мають надбавку, а адвокат - ні. Положення 1994 р., йому вже практично 30 років, війна в країні, а змін ніяких”.


Державні витрати на інфраструктуру за часів головування С. Гайдая викликають не менший подив, ніж його зарплата. Зокрема, у розпал воєнних дій на Луганщині вирішили ремонтувати дорогу – на майже 60 мільйонів. Як повідомляє сайт держзакупівель (https://zakupki.com.ua/tender/17604993), реконструкція автошляху державного значення Знам'янка-Луганськ-Ізварине обійшлася платникам податків у 55 788 226 грн. Відповідний контракт з "ТОВ Автомагістраль-Південь" було підписано в жовтні 2022 р.

Global Village Home


0 comments
bottom of page